2017 Brandweer bij carillon

Brandweer Bathmen bekijkt toren en Dorpskerk

Gepubliceerd op 16 juni 2017 | door redactie Bathmense Krant

BATHMEN – Op donderdag 15 juni hebben de leden van het vrijwillige brandweerkorps in Bathmen met hun partners een bezichtiging gehad in en rond de Dorpskerk. Dit gebeurde als eerste onderdeel in het kader van het jaarlijkse uitje.Ze arriveerden om 9.15 uur met 40 mensen. De groep werd welkom geheten door Henk Jansen als vertegenwoordiger van de geloofsgemeenschap en als voorzitter van de Stichting Bathmense Beiaard. Het gezelschap werd vervolgens in drie groepen gedeeld. Een groep werd door Elly Meuleman in het dialect verteld over de geschiedenis van het gebouw en de bijzonderheden in de kerk en onder andere over de eeuwenoude muurschildering van de 10.000 martelaren. Arie Verkaik wist een andere groep te boeien met een uitleg over, en inkijk in het Holtgräve-orgel. En Jan Achterkamp toonde een derde groep het gerestaureerde en lopende torenuurwerk uit 1908, dat op de eerste verdieping in de toren staat; tevens liet hij zien en horen hoe het carillon werkt. Na een koffiepauze werden de groepen anders ingedeeld, zodat iedereen aan elk onderdeel heeft kunnen deelnemen. Het brandweerkorps verliet de kerk om 11.00 uur voor het volgende onderdeel.