Kwartiermelodieën

 

Het carillon speelt automatisch elk kwartier tussen 10:00 en 19:00 uur.
Op deze pagina vindt u de kwartiermelodieën die de komende periode zullen klinken  (op het hele uur, om kwart over, op het halve uur, en om kwart voor het hele uur).

Kwartiermelodieën in de 40-dagentijd voor Pasen. De korte melodieën die ieder kwartier klinken vanuit de Bathmense beiaard in de toren van de Dorpskerk zijn aangepast aan de 40-dagentijd voor Pasen.

Het lijdensverhaal van Jezus Christus dat in deze tijd wordt herdacht, spreekt al eeuwenlang mensen – gelovig of niet – tot de verbeelding. Hiervan getuigt o.m. de vele muziek die vanuit vroeger tijden tot vandaag de dag klinkt. Klonken eeuwenlang Passies met als hoogtepunt de Matthaüs-Passion (1727) van Johann Sebastian Bach (1685-1750), ook The Passion kent een grote belangstelling.

Onze stadsbeiaardier Bauke Reitsma maakte dit jaar voor de ‘vastentijd’ een keuze uit de jaren ’70 rockopera Jesus Christ Superstar. Vooraf aan de uurslagen klinkt ‘Hey Sanna, Hosanna’ en de halfuurslagen worden ingeleid met ‘I don’t know how to love Him’. Om kwart voor en kwart over het uur klinken kort de herkenbare noten uit de tune ‘Superstar’.

Heeft u ook een suggestie voor een melodie, geef het dan aan ons door   info@bathmensebeiaard.nl

                  Klok2