2015 SBB dankt koster

Stichting Bathmense Beiaard bedankt koster Gerrit Ruiterkamp
Gepubliceerd op 17 oktober 2015 | door redactie Bathmense Krant.

BATHMEN – De Stichting Bathmense Beiaard is blij met haar donateurs, die mede mogelijk maken dat rondom toren en carillon verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden . Om de donateurs te bedanken werd op zaterdag 17 oktober een bijeenkomst georganiseerd in de Dorpskerk.

DSCN1148 Ongeveer 25 personen waren gezellig bijeen om onder het genot van een kop koffie te spreken met de beiaardier en informatie uit te wisselen. Voor de Stichting was dit een mooie gelegenheid om al het werk, dat Gerrit Ruiterkamp voor het carillon heeft gedaan, te memoreren. Om die reden waren Gerrit en Jansje Ruiterkamp ook uitgenodigd. In de toren bij de speelcabine,  die door Gerrit werd gebouwd, kon men genieten van het carillonspel van Jan Willem Achterkamp. Boven aangekomen werd Gerrit gevraagd een kleedje te verwijderen en tot grote verrassing van Gerrit en Jansje werd een koperen gedenkplaat zichtbaar met de tekst: “Koster Gerrit Ruiterkamp – altijd actief, handig, behulpzaam – Bedankt!” Het daarop volgende carillonspel kreeg daarmee ook een bijzondere betekenis. IMG_6334