2017 Onderscheiding

 Gefeliciteerd!

We zijn verheugd te kunnen melden dat de penningmeester van de Stichting Bathmense Beiaard op 8 oktober 2017 is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De daarbij horende onderscheiding werd opgespeld door de burgemeester van Deventer, Andries Heidema. In de toelichting bleek dat Tonny al vele jaren actief is, niet alleen in de Kerkelijke Gemeente, maar ook bij de Stichting Windkorenmolen de Leeuw, de Muziekkring Bathmen, en sinds kort ook bij de Stichting Bathmense Beiaard. Het concert van jeugdige musici in de Dorpskerk was een prachtige gelegenheid om Tonny te huldigen.

 

 

Chevalier’ voor een ridder.

Tijdens de jaarlijkse donateursdag op zaterdag 4 november heeft beiaardier Jan Willem Achterkamp het speciaal voor Tonny in ‘t Hof gecomponeerde muziekstuk voor carillon ten gehore gebracht. De onderscheiding van Tonny was de aanleiding voor deze compositie met als naam ‘Chevalier’ (ridder). De beiaardier overhandigde de partituur aan Tonny, en vertelde hoe hij het vele vrijwilligerswerk van Tonny in het stuk heeft verwerkt. Met zijn dochter en de donateurs heeft hij vervolgens op het kerkplein genoten van deze première. ‘Chevalier’ is de jongste telg van de vele stukken die Jan heeft geschreven voor het jongste Hemony-carillon van Nederland in Bathmen.