Fotogalerij

Van enkele evenementen zijn foto's opgenomen in onderstaande lijst.
 Klik op de afbeelding rechts om de betreffende galerij te bekijken.
​​
 
Zaterdag 21 december 2019
Afscheid beiaardier en presentatie derde Bathmense Beiaard Boek
 Jan Willem Achterkamp is op 1 januari 2020 met pensioen gegaan. Sinds 2004 was Jan Willem de inspirator en sinds 2008 de beiaardier van het Carillon. In de Dorpskerk presenteerde hij ook het derde Bathmense Beiaard Boek “Composities en Arrangementen”.
Zaterdag 7 september 2019
Kunstmarkt
Onze beiaardier heeft de Kunstmarkt wederom opgeluisterd met carillonmuziek, en ook dit jaar is er bij de toren weer heerlijke soep geserveerd. Veel dank daarvoor aan de Vrienden van de Bathmense beiaard en het bestuur.
Maandag 13 mei 2019, schoolproject
bezoek van de Dorpsschool
Assistentie: Elly Meuleman (kerk), Henk Tuin (orgel),
Elsbeth Wubbe (versnaperingen), Harry ter Horst (regie), Piet Rademakers (torenuurwerk), Jan Willem Achterkamp (carillon), foto’s Otto Westra.
Dinsdag 23 april 2019
Bezoek beiaardvrienden
De bekende beiaardier Boudewijn Zwart heeft met een groep van ca. 40 personen een bezoek gebracht aan de Dorpskerk. Hij bespeelde het Holtgräve orgel, en onze beiaardier Jan Willem heeft het carillon bespeeld.
Maandag 15 oktober 2018
Bijzondere bestuursvergadering.
Voorzitter Henk Jansen heeft afscheid genomen. Samen met de beiaardier heeft hij aan de wieg gestaan van ons carillon. Een memorabel feit, en reden voor een feestje compleet met  klokjesgebak, een speciale carilloncompositie, en een plaquette met oorkonde.
22 juni 2018 Feestavond 2e lustrum
Gevarieerd programma met carillonspel
door Jan Willem Achterkamp.

Optredens  van: boerendansgroep Battumse Venne, mannenkoor de Bêkezangers, poëzie met Dannie ten Zweege, het Larens Popkoor ‘La Poko’, en … blaaskapel Vinočanka. Het was een zeer gevarieerd programma, waarbij velen de kou trotseerden. Na het Sallands Volkslied kon men binnen genieten van een drankje.
6 juni 2018, excursie vrienden van
het carillon naar het Groningen land.
De excursie naar klokken, carillons, en kunst in de provincie Groningen met o.a. in Heiligerlee klokkengieten, in Middelstum de Hippolytuskerk met carillon, en in Westeremden galerie/museum Helmantel, is een succes geworden.
23 juni 2017 Carillonconcert met blaaskapel Vinočanka
16 juni 2017 Carillonconcert met de Trimgroep van ABS
9 juni 2017 Carillonconcert met de Bêkezangers
2 juni 2017 Carillonconcert met dansgroep ‘de Battumse Venne’  
 2013 Bathmense Beiaard Boek 2

 

 

 ‘Romantiek in Bathmen’

 

 

IMG_4307b
 2013 1e Lustrum

 

 

Stoelendans en uitmarkt

 

 

 SAM_3708b
2008 Bouw van het carillon

 

 

 met vereende krachten

 

 

C Transport klokken (17) Vanuit de hoogwerker b