Nieuwe beiaardier B. Reitsma

De  beiaardier Bauke Reitsma is per 1 februari 2020  aangesteld als beiaardier voor Bathmen en Deventer

Bauke Reitsma uit Amersfoort is met ingang van  1 februari 2020 benoemd als dorpsbeiaardier in Bathmen en stadsbeiaardier van Deventer als opvolger van Jan Willem Achterkamp.De 43 jaar oude Bauke is stadsbeiaardier in Almere en Weesp en dorpsbeiaardier in Baarn. In al deze functies heeft hij buiten de reguliere bespelingen (samen-)gespeeld meteen brassband in Almere; tijdens het jaarlijkse concert Weesp Chamber Music Festival en is betrokken bij de organisatie van de zomerconcerten in Weesp en Baarn. Daar heeft hij ook een carillonproject voor basisscholen opgezet.

We hebben al kennis kunnen maken met Bauke tijdens het afscheid van de vertrekkende beiaardier Jan Willem Achterkamp op zaterdag 21 december 2019. Zie ook de fotogalerij.
Na het afscheid van de met pensioen gaande beiaardier Jan Willem verwelkomde Harry Borninkhof de nieuwe (dan nog niet officieel benoemde)  beiaardier Bauke Reitsma uit Amersfoort. Als welkomstgeschenk kreeg Bauke een CD met bewerkingen van kerstliedjes, gespeeld op het carillon in de toren van  de Dorpskerk te Bathmen.

Tijdens dit  afscheid  hadden de oude en de nieuwe beiaardier een gezellig gesprek. Beiden hebben gestudeerd aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.