Bericht van B. Reitsma

Landelijk eerbetoon van beiaardiers (2021 de Stentor)
De Stentor 10-3-2921 …. Wie kent ze niet, die liedjes van Golden Earring? De Haagse rockband stopt er noodgedwongen mee nadat bij gitarist GeorgeKooymans de ongeneeslijke ziekte ALS werd vastgesteld. ‘DeEarring’ krijgt morgen een landelijk eerbetoon van beiaardiers. Dan wordt Kooymans 73 jaar. Ook beiaardiers Bauke Reitsma (Deventer)en Frans Haagen (Zutphen) beuken vrolijk mee op grote hoogte.
Carillonbespeling Goede Vrijdag in het teken van Bach

Bauke Reitsma (Foto Bob Kelderman)

2021 Stedendriehoek – Bach op het carillon
Op Goede Vrijdag staat de carillonbespeling op de Grote of Lebuïnuskerk in het teken van Bach. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma brengt met een bijzonder programma een ode aan de Matthäus Passion in Deventer.